Hoera, JIJST 1 jaar

22 april, voor mij een bijzondere datum. Dat was het al, daarom is mijn praktijk juist op 22-04-2017 officieel gestart. Gister bestond JIJST dus 1 jaar en dat is voor mij een feestje!

> Mijn praktijk voor kindercoaching.
> Mijn plekje waar ik (vooral) temperamentvolle kinderen, 
hun ouders en professionals coach.
> Mijn kans om te doen waarvoor ik hier ben. 
En dat allemaal op mijn JIJST! Dat is toch heerlijk!

In april 2016 begon het met een voorlichtingsavond bij Eigenwens waar lieve Chantal enthousiast en vol warmte vertelde over het vak kindercoaching en ik voelde mijn vlammetje aangaan. Deze manier van kijken naar kinderen, dat past mij...
Er was voor september helaas geen plekje meer vrij op de opleiding en het zakte een beetje weg, druk met andere dingen ging ik de zomer door.

In oktober werd ik door Chantal getagd in een bericht van de Magie van Kindercoaching. In de opleiding van januari 2017 was 1 plekje vrijgekomen. Helaas op zaterdag en met het onregelmatige werken op de groep kon ik dit niet combineren. Jammer want ik was ineens weer 'aan' en ik voelde dat dit toch echt was wat ik wilde.
Toen...... een berichtje van Jeannette ..... Er was nog een plekje.... Op de woensdag in Diever.
"IKWILLUM" zette ik eronder, "mag ik vanavond aanmelden want ik zit nu in cursus?". Het kon en zo belandde ik in januari 2017 op de eerste opleidingsdag in Diever.

Thuiskomen, eye-openers, spiegel, diepgaand, helend, steunend, praktisch en magisch. Zomaar wat woorden die opkomen als ik terug denk aan de waardevolle lessen die ik heb mogen volgen.
Al snel wist ik dat ik mijn eigen praktijk wilde starten en dus werden plannen gesmeed, de praktijk verbouwd en werden naam, teksten voor de website, logo's visitekaartjes en flyers ontworpen. 
Een naam wilde maar niet komen, weken lang heb ik gezocht, gedacht, lijstjes gemaakt en ook weer geschrapt.
Ik zocht een kort en krachtig woord dat zei dat je helemaal jezelf mag zijn, gewoon, zoals je bent. 
Zoals ik vorige week vertelde kwam ik toen ineens bij een collega-kindercoach de term 'Op je jijst' tegen en ik wist, dat mag het worden.
Gelukkig mocht het van haar ook 😉.

JIJST Kindercoaching was geboren en de visitekaartjes voelden als geboortekaartjes toen ze bij me thuis werden bezorgd. 
Voorzichtig, timide vertelde ik af en toe dat ik 'ook nog kindercoach ben' maar, ach dat was nog niet zoveel.

Nu vertel ik aan wie het maar wil horen met veel trots dat ik kindercoach ben en dat ik een eigen praktijk heb in ons prachtige Aadorp.
Ik coach, begeleid, organiseer workshops en thema-bijeenkomsten en geef workshops en lezingen.

Van algemene praktijk voor kindercoaching heb ik mij gespecialiseerd tot kindercoach voor temperamentvolle kinderen en hun ouders, leerkrachten, leidsters, gastouders enzovoorts.
Omdat ik weet hoe het is om het kind te zijn EN omdat ik weet hoe het is om ze op te voeden.
Natuurlijk begeleid ik ook andere kinderen en natuurlijk is iedereen welkom. Dan zullen we in verbinding samen kijken wat ik voor je kan betekenen.

JIJST is geworden zoals ik het een jaar geleden gedroomd heb, zoals ik zo vurig wenste na die eerste lesdag.
En JIJST wordt elke dag nog een stukje mooier.
Net als ik en helemaal op mijn JIJST.😊