(Bonus)ouders

Opvoeden is als een wipwap die soms meer aanvoelt als een wervelwind. Het is constant zoeken naar een balans. Het evenwichtspunt waar een kind de ruimte krijgt om zichzelf te zijn zonder dat je als ouders je grenzen overgaat. Ouders helpen om deze balans te vinden is wat ik het liefste doen en waar mijn passie ligt. Hoe je dit kunt aanpakken is iets wat ik graag wil delen met andere ouders omdat ik denk dat het een waardevol geschenk is om te ervaren hoe dit voor jou als ouder is en wat dit voor je kind betekent. 

Om de balans te kunnen vinden en de koers te kunnen uitzetten, is het belangrijk om te weten hoe je kind ‘werkt’, wat hij of zij prettig vindt of juist niet en wat jij dan kunt doen om te ondersteunen. Dit werkt het beste als je het samen doet zodat je als gezin samen de verantwoordelijkheid hiervoor draagt. Daarnaast is het nodig dat jij je ervan bewust bent wie je zelf bent en hoe jij ‘werkt’. Want hoe bewaak je immers je grenzen als ouder als je niet helder hebt waar deze liggen en waarom? Het ontdekken van jouw eigen handleiding en de chemie die hierdoor met je kind is in mijn beleving het meest waardevolle dat je jouw kind kunt meegeven. Het voorbeeld leven in plaats van de wijsheid vertellen is mijn inziens namelijk de krachtigste opvoedmethode van allemaal. Tijdens een workshop of traject bij JIJST Kindercoaching kun je deze ontdekkingstocht aangaan. 

Ook wanneer je kind erg temperamentvol is, druk doet, een sterke eigen wil heeft, moeite heeft in de sociale omgang, vriendjes maken lastig vindt of hooggevoelig is en snel overprikkeld raakt, kan ik je helpen en jou en je kind te ondersteunen. Samen kijken we naar wat al goed gaat, naar wat jullie kwaliteiten en talenten zijn en hoe we jullie krachten kunnen versterken zodat jullie samen ‘op je JIJST’ verder kunnen.

In het coachingstraject van een kind vindt er na een aantal sessies altijd een oudergesprek plaats. Dit is een evaluatie met ouders (zonder het kind). Daarin bespreken we de voortgang, is ruimte om te sparren of vragen te stellen en geef ik tips en handvatten mee.