Wie ben ik?

Dè coach voor temperamentvolle gevoeligheid.

pexels-photo-279453-min.jpg
 

Ik op mijn JIJST

MERRY KISSMAS.jpg

Hallo, ik ben Kelly van Oostveen. Ik ben op mijn JIJST kindercoach, maatschappelijk werker en moeder van twee meiden. Ik ben eigenwijs, creatief, hooggevoelig en temperamentvol. Bekenden omschrijven me als open, vrolijk, betrokken en geduldig. Ik houd ervan om naar buiten te gaan, gekke dingen te doen en ik kan ontzettend genieten van de kleine dingen in het leven.
Naast kindercoach ben ik afgestudeerd maatschappelijk werker en werk ik als ambulant gezinsbegeleider. Na jarenlang te hebben gewerkt op een 24-uursgroep voor jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen ben ik mijn eigen kindercoachpraktijk gestart. Ik ben geschoold in oplossingsgericht werken, systeemgericht werken en heb jaren ervaring met LVB en verschillende gedragsproblematieken zoals ADHD, autisme, PDD-nos alsmede het werken met de gevolgen van een verstoorde hechtingsrelatie.

Mijn vurige, eigenwijze karakter gaf mij als kind en puber onzekerheid en onrust. Tegenwoordig geeft het me kracht en een stralende, open blik op het leven. Deze omslag kwam vooral toen ik moeder werd. In het ouderschap durf ik voor mezelf en mijn keuzes te staan en mijn zelfvertrouwen groeit hierdoor.
Dankzij mijn eigen temperamentvolle karakter en die van mijn twee strong-willed-dochters, kan ik mijzelf inmiddels ervaringsdeskundig noemen. Deze eigen kennis heb ik aangevuld met verschillende theorie die hierover te vinden is.

 

Ik geloof in vrij opgroeien en bewust opvoeden. De balans tussen de authenticiteit van het kind en de grenzen van de ouder. Daarbij ben ik overtuigd van de goede reden achter gedrag en de kracht van lastig gedrag als het lukt dit om te buigen. 

Als kindercoach denk ik in mogelijkheden, krachten en het liefst ‘outside the box’.
Ik kan tussen jou en jouw kind verbindingen leggen door de vertaling te maken tussen de boodschap zoals het bedoeld wordt door de een en de boodschap zoals deze binnen komt bij de ander.
Graag stimuleer ik jou en je kind om jullie wensen te ontplooien en elkaar echt te gaan begrijpen want dat is wat ik alle kinderen en hun ouders gun!

 

OVer Jijst

 

Als je op je JIJST bent, ben je het meest jezelf. Op jouw eigen wijze en echt vanuit je hart. Als je op je JIJST bent, sta je in je kracht. Maar jezelf zijn, dat gaat niet altijd vanzelf. Vooral als er ook delen bij jou horen die anderen als lastig of opstandig ervaren. Het kan zijn dat je dit gedrag dan vaker laat zien om jezelf te beschermen of juist dat je deze gevoelens verstopt omdat je het gevoel hebt dat ze er niet mogen zijn. Vaak gaat dit een tijdje goed, maar loop je uiteindelijk vast in je omgeving of in jezelf. 

In die sterke eigen wil, dat opstandige gedrag en die eigenwijsheid, zit een magische kracht. En als je weet hoe je ze kunt inzetten, kun je met deze krachten grootse dingen bereiken in je leven. Het beschermt je, helpt je verder en zorgt ervoor dat jij doorzet waar anderen allang hebben opgegeven. Verder zorgt het ervoor dat je zaken van een andere kant bekijkt. 

De vlinder in mijn logo staat symbool voor de unieke mens. Met talenten, krachten en onvolmaaktheden als een verscheidenheid aan kleuren op haar vleugels. 

Want naast jouw opstandige, eigenwijze kleuren, heb je vast ook zachte, onzekere en vriendelijke kleuren. Rekening houden met anderen, zorgzaam, invoelend en attent zijn maar ook faalangst, streng voor jezelf zijn en de lat hoog leggen zijn kenmerkend voor kinderen met deze temperamentvolle karakters. 

Het vinden van een balans en de samenwerking tussen deze karaktereigenschappen kan een flinke zoektocht zijn voor ouders en kind. Bij deze zoektocht, kan ik als kindercoach meedenken. Op creatieve wijze ondersteun ik kinderen en ouders om vaardigheden te leren waarmee ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Waarmee ze de positieve kracht halen uit hun temperament en moeilijke situaties beter kunnen aanvliegen. Oplossings- en toekomstgericht. Dit doe ik door met kind en ouders samen te kijken naar hun zorgen maar vooral naar hun wensen. Als kind lekker in je vel, als ouders in je kracht.

 

ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van anderen kijk dan eens bij mijn recensies

Het voelde alsof we alles konden zeggen en vragen. Dat was fijn. Het heeft me veel inzicht gegeven in het gedrag van mijn dochter. Wij kunnen weer verder, dankjewel.
pexels-photo-234137-min.jpg